Suomalaiset viettävät yhä enemmän aikaa kylpyhuoneessa vain ollakseen yksin

Suomalaiset viettävät yhä enemmän aikaa kylpyhuoneessa vain ollakseen yksin

Kylpyhuone on muuttunut arjen huoltotilasta kodin sydämeksi – rauhoittumisen paikaksi, jossa haluamme viihtyä ja viettää aikaa.

IDO-tuotteita valmistavan Geberitin kyselytutkimuksen* mukaan suomalaiset hakevat kylpyhuoneesta yhä enemmän omaa rauhaa. Tammikuussa 2021 tehdyssä kyselyssä 38 prosenttia suomalaisista kertoi viettävänsä toisinaan ylimääräistä aikaa kylpyhuoneessa vain saadakseen hieman omaa aikaa. Vuotta aikaisemmin samoin vastasi 29 prosenttia.

“Oma aika ja kylpyhuoneen tarjoama rauha on suomalaisille entistä tärkeämpää. Ihmiset kaipaavat vastapainoa kiireiseen arkeen, joka on kohta parin vuoden ajan keskittynyt aikaisempaa enemmän kotiin”, toteaa Geberit Oy:n myyntiedustaja Kristina Närevuori.

Kylpyhuone on paikka minulle etenkin lapsiperheissä. Nuoren perheen vaiheessa olevista peräti 73 prosenttia vastasi joskus viettävänsä ylimääräistä aikaa kylpyhuoneessa vain saadakseen hieman omaa aikaa. Ikäluokista kyselyssä erottui 30–40-vuotiaat. Heistä joka toinen hakee kylpyhuoneesta omaa rauhaa.

“Yksityisyyden tarve, kotikeskeisyys sekä henkinen ja fyysinen hyvinvointi ovat kasvavia trendejä niin Suomessa kuin maailmalla. Trendit heijastuvat vahvasti myös kylpyhuoneeseen ja kodin muuhun sisustukseen”, Närevuori tietää.

Sisustusvalinnoilla harmonista tunnelmaa

Tahto vaikuttaa kehon ja mielen hyvinvointiin näkyy vapaa-ajan valinnoissa ja kodin ratkaisuissa. Närevuoren mukaan kylpyhuoneen rauhoittavaa tunnelmaa luodaan ja vahvistetaan lämpimin sävyin.

“Värit ja sisustusvalinnat tekevät tilasta harmonisen. Rentoutumista ja hemmottelua tuetaan esimerkiksi kylpyammeen, sadesuihkun tai suihkukaapin avulla”, Närevuori kertoo.

Kylpylätunnelman vaihtoehtona viihtyisyyttä ja rauhallisuutta voi lisätä kodinomaisella sisustuksella. Valaisimet, taulut, viherkasvit, kukkamaljakot ja tilan koon salliessa jopa penkit tai lepotuolit sopivat oleskelutilojen tapaan myös kylpyhuoneeseen.

“Arjen huoltopiste vaihtuu rauhoittumisen paikaksi suunnittelemalla kylpyhuoneesta käytännöllisen. Kun säilytysjärjestelmät ovat toimivia, huone pysyy siistinä ja tavarat hyvässä järjestyksessä.”


Mielenrauhaa luonnosta inspiroituen

Nollaamisen tarve on saanut suomalaiset hakemaan hyvinvointia luonnosta. Luonnon rauhoittavaa vaikutusta hyödynnetään tuomalla luonnon tuntua myös sisätiloihin.

“Suomalaiset ovat tottuneet elämään luonnon kanssa rinta rinnan etsien tilaa, rauhaa ja aikaa omille ajatuksille. Kodissa luontevan rentoutumisen ja hyvinvoinnin paikan tarjoaa kylpyhuone, koska sinne on helppo valita luonnonmukaisia materiaaleja, kuten puuta, marmoria ja luonnonkiveä”, Närevuori muistuttaa.

Luonnosta inspiroidutaan myös IDOn tuotesuunnittelussa. Suomen karusta luonnosta kumpuavat kalusteiden ja saniteettiposliinin ajaton ja yksinkertainen design sekä käytännöllisyys ja kestävyys.

*YouGov toteutti kyselytutkimuksen Geberitille tammikuussa 2021. Kyselyyn vastasi yhteensä 1014 suomalaista.

Lähde: MyNewsDesk


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa