Luulitko tietäväsi, minkälainen on skandinaavinen tyyli sisustuksessa? Pohjoismaiset naapurimme ovat kahdessa asiassa täysin eri mieltä

Luulitko tietäväsi, minkälainen on skandinaavinen tyyli sisustuksessa? Pohjoismaiset naapurimme ovat kahdessa asiassa täysin eri mieltä

Skandinaavinen tyyli on viime vuosina noussut yhdeksi suosituimmista sisustustrendeistä Suomessa. Sisustusalan julkaisut, blogit ja sosiaalinen media ovat niin pullollaan kauniita otoksia, että jokainen meistä osaa kuvailla tyylisuuntausta eniten määrittävät tekijät ulkomuistista – eikö vaan? Ei nyt ihan niinkään, kertovat Samsung Electronics Nordicin teettämän laajan kyselytutkimuksen tulokset.

Televisioista ja muusta kodinelektroniikasta tunnettu Samsung Electronics Nordic kysyi lokakuussa 4 000 henkilöltä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa skandinaavista sisustusta keskeisimmin määrittävistä tekijöistä. Siinä missä muiden Pohjoismaiden maakohtainen top 5 -listaus on yhteneväinen, Suomi erottuu joukosta kahdella näkemyserolla. Me suomalaiset annamme muita enemmän painoarvoa minimalistiselle ja luonnolliselle sisustustyylille sekä puupinnoille ja -materiaaleille. Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa nämä eivät yllä viiden keskeisimmän ominaisuuden joukkoon, vaan niitä tärkeämmiksi koetaan klassisen ajaton design ja huonekasvit.

”Tulokset osoittavat, että suosittuun skandityyliin liittyy sekä jaettuja käsityksiä että yksilöllisiä piirteitä. Suomi on joka tapauksessa naapurimaiden kanssa samoilla linjoilla kolmen tärkeimmäksi koetun kriteerin osalta – näitä ovat tilan valoisuus, vaalea värimaailma sekä sisustuselementtien laatu ja kestävyys. Mielenkiintoista on myös vastaajien kokemus kodinelektroniikan roolista kodin sisustuksessa. Kyselyn mukaan jopa neljäsosa suomalaisvastaajista kokee erityisen tärkeäksi, että teknologian tulee istua saumattomasti muun kodin tyyliin. Televisioiden osalta olemme vastanneet kysyntään lanseeraamalla laajennetun Lifestyle TV -malliston, josta löytyy jokaiseen tyyliin ja tilaan sopiva vaihtoehto”, sanoo Samsung Electronics Suomen TV- ja AV-liiketoiminnan myyntipäällikkö Markus Nummisalo.

Suomessa televisiolta vaaditaan tietynlaista tyyliä

Kodinelektroniikan tyylillisen yhteensopivuuden tärkeys suomalaisille selittyy Samsungin Nummisalon mukaan sillä, että tarjonnan monipuolistuminen on saanut kuluttajat näkemään teknologian muunakin kuin vain arkea helpottavana työkaluna. Saatavilla on erikokoisia, -muotoisia ja -värisiä laitteita eri tuotekategorioissa, jolloin valintakriteeriksi nousee suorituskyvyn ja energiatehokkuuden rinnalle myös design.

Tutkimuksen mukaan esimerkiksi televisio luetaan Suomessa keskeiseksi osaksi sisustusta huomattavasti useammin kuin muissa Pohjoismaissa. Suomalaisvastaajista vain joka neljäs toivoo television pysyvän huomiotaherättämättömänä seinäruusuna, kun taas lähes puolet asettaa sille tarkkoja tyylivaatimuksia.

”Olemme seuranneet trendin kehittymistä Samsungilla jo hetken aikaa. Tutkimuksen mukaan 41 prosenttia suomalaista kokee sisustusinnostuksensa kasvaneen edellisten parin vuoden aikana, ja minusta on luontevaa, että tällöin annetaan yhä enemmän painoarvoa vaikkapa oikeanlaisen television löytämiselle. Lifestyle TV -mallisto tarjoaa valinnanvaraa, halusi sitten kodinsisustukseen sulautuvan television tai sellaisen, joka erottuu ja näkyy. Kodin viihde-elektroniikkaa suunnitellessa ei tarvitse enää vain tyytyä, vaan tästedes valta on sisustajalla”, Nummisalo sanoo.

Lähde: MyNewsDesk


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa