MIllainen tietokone on paras kone kotiin – katso tästä vinkit

MIllainen tietokone on paras kone kotiin – katso tästä vinkit

Ennen tietokoneen ostamista on tärkeää miettiä, mihin sitä tulee käyttämään. Onko se tarkoitettu perusselailuun ja sähköpostin lukemiseen, vai tarvitsetko tehokkaamman koneen esimerkiksi pelaamiseen tai videoiden editointiin?

Budjetti

Budjetti on yksi tärkeimmistä tekijöistä tietokoneen valinnassa. Halvemmissa koneissa on yleensä vähemmän tehoa ja tallennustilaa, mutta ne voivat silti olla riittäviä peruskäyttöön.

Kannettava vai pöytäkone

Kannettavat tietokoneet ovat käteviä ja vievät vähemmän tilaa, mutta pöytäkoneet ovat usein tehokkaampia ja niitä on helpompi päivittää. Mieti, kumpi sopii paremmin elämäntyyliisi ja tilaasi.

Käyttöjärjestelmä

Windows ja MacOS ovat yleisimmät käyttöjärjestelmät. Kumpikin on hyvä, mutta ne sopivat erilaisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin. Linux on myös vaihtoehto, mutta se vaatii enemmän teknistä osaamista.

Tekniset tiedot

 • Prosessori: Tehokas prosessori tekee koneesta nopeamman.
 • RAM: Vähintään 8 GB RAM-muistia suositellaan sujuvaan moniajokäyttöön.
 • Tallennustila: SSD on nopeampi kuin perinteinen HDD.
 • Näytönohjain: Tarvitaan, jos aiot pelata tai editoida videoita.

-> Kuinka valita oikea näytönohjain kotikäyttöön

Näytönohjain on yksi tärkeimmistä komponenteista tietokoneessa, erityisesti jos käytät konetta graafisesti vaativiin tehtäviin kuten pelaamiseen, videonmuokkaukseen tai 3D-mallinnukseen. Se on se osa tietokonetta, joka käsittelee kaiken visuaalisen datan ja lähettää sen näytöllesi.

Tarpeet ja budjetti

Ensimmäinen askel oikean näytönohjaimen valinnassa on ymmärtää, mihin tarkoitukseen sitä tarvitsee. Jos tarvitset näytönohjainta vain peruskäyttöön, kuten nettisurffailuun ja toimisto-ohjelmien käyttöön, ei sinun tarvitse investoida kalliiseen näytönohjaimen. Toisaalta, jos aiot pelata graafisesti vaativia pelejä, tarvitset tehokkaamman näytönohjaimen.

Tekniset tiedot

Näytönohjaimen tekniset tiedot voivat olla monimutkaisia, mutta tärkeimpiä ovat yleensä seuraavat:

 • GPU-ytimen nopeus: Kuinka nopeasti näytönohjain voi suorittaa laskutoimituksia.
 • Muisti: Kuinka paljon dataa näytönohjain voi käsitellä kerrallaan.
 • Tehonkulutus: Kuinka paljon sähköä näytönohjain käyttää.

Arvostelut ja suositukset

On hyvä idea lukea arvosteluja ja katsoa suosituksia ennen ostopäätöksen tekemistä. Tämä antaa sinulle käsityksen siitä, miten näytönohjain suoriutuu erilaisissa tehtävissä ja kuinka luotettava se on.

Yhteensopivuus

Varmista, että näytönohjain on yhteensopiva tietokoneesi muiden komponenttien, kuten emolevyn ja virtalähteen, kanssa. Jos näytönohjain vaatii enemmän tehoa kuin virtalähteesi pystyy tarjoamaan, se ei toimi optimaalisesti.

Uusimmat mallit vs. vanhemmat mallit

Uusimmat näytönohjaimet tarjoavat yleensä parhaan suorituskyvyn ja uusimmat ominaisuudet, mutta ne ovat myös kalliimpia. Vanhemmat mallit voivat olla hyvä vaihtoehto, jos budjetti on tiukka.

Merkki ja malli

Tunnetut merkit kuten Apple, Dell, Lenovo ja HP ovat yleensä luotettavia valintoja. Kuitenkin, arvostelujen lukeminen ja vertailu eri malleista voi auttaa löytämään parhaan vaihtoehdon.

Akun kesto

Jos valitset kannettavan, akun kesto on tärkeä tekijä. Etsi kone, joka kestää vähintään 6-8 tuntia yhdellä latauksella.

Lisävarusteet

Muista myös mahdolliset lisävarusteet kuten hiiri, näppäimistö ja ulkoinen kovalevy. Ne voivat lisätä käyttömukavuutta ja toiminnallisuutta.

Yhteenveto:

 1. Määritä tarpeet ja käyttötarkoitus
 2. Aseta budjetti
 3. Valitse tietokonetyyppi (kannettava/pöytäkone)
 4. Valitse käyttöjärjestelmä
 5. Tarkista tekniset tiedot
 6. Vertaile merkkejä ja malleja
 7. Huomioi akun kesto
 8. Harkitse lisävarusteita

GamingCorner.fi

Gamingcorner.fi on sivusto, joka julkaisee arvosteluja laitteista ja peleistä, sekä tarjoilee tarjouslinkkejä mm. Acerin ja Samsungin ja monen muun pelialan toimittajan tuotteisiin ja palveluihin. Tutustu ihmeessä suomalaiseen sivustoon.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa