Kotona etätöissä – onko sähkösopimus tarkistettu ja liittymät kilpailutettu? Tsekkaa tästä vinkit

Kotona etätöissä – onko sähkösopimus tarkistettu ja liittymät kilpailutettu? Tsekkaa tästä vinkit

Koronapandemian jälkimainingeissa etätyöstä on tullut monelle uusi normaali. Tämä on tuonut uusia haasteita ja kysymyksiä, erityisesti kodin kulujen osalta. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten voit tarkistaa ja kilpailuttaa sähkösopimuksesi ja nettiliittymäsi saadaksesi niistä parhaan mahdollisen hyödyn.

Etätyön vaikutus sähkölaskuun

Etätyöskentelyn myötä sähkönkulutus kotona saattaa kasvaa. Tämä johtuu usein siitä, että tietokoneet, valaistus ja muut laitteet ovat päällä normaalia enemmän. Jos sähkösopimus on vanhentunut tai ei vastaa nykyisiä tarpeitasi, nyt on oikea hetki päivittää se.

Kilpailuta sähkösopimuksesi

Sähkömarkkinat ovat jatkuvassa liikkeessä. Uusia tarjouksia ja sopimuksia tulee markkinoille tiuhaan tahtiin. Vertaamalla eri tarjouksia voit säästää huomattavasti rahaa pitkällä aikavälillä.

Sähkölasku voi aiheuttaa yllätyksiä, jos sopimusta ei ole tarkistettu pitkään aikaan. Kilpailuttamalla sähkösopimuksesi säännöllisesti varmistat, että saat parasta vastinetta rahallesi. Kun lähdet kilpailuttamaan sähkösopimustasi, tarkista seuraavat asiat:

1. Nykyisen sopimuksen ehdot Ennen kilpailuttamista, tutustu nykyisen sopimuksesi ehtoihin. Onko sopimuksesi toistaiseksi voimassa oleva, vai onko sinulla määräaikainen sopimus? Määräaikaisissa sopimuksissa voi olla sanktioita keskeyttämisestä ennen määräajan päättymistä.

2. Kulutushistoriasi Selvitä kuluneen vuoden sähkönkulutuksesi. Tämä tieto auttaa sinua vertailemaan eri sähkösopimustarjouksia ja valitsemaan sinulle sopivimman.

3. Hinta – kiinteä vai muuttuva Sähkösopimuksia on tarjolla kiinteähintaisina ja muuttuvahintaisina. Pohdi, haluatko ennustettavuutta sähkölaskuusi kiinteällä hinnalla vai oletko valmis hyväksymään hintavaihtelut muuttuvahintaisessa sopimuksessa.

4. Sähkön alkuperä Jos ympäristöarvot ovat sinulle tärkeitä, kiinnitä huomiota sähkön alkuperään. Uusiutuvan energian sopimukset voivat olla hieman kalliimpia, mutta ne ovat ekologinen valinta.

5. Perusmaksut ja muut kulut Vertaillessasi eri tarjouksia, tarkista, sisältyykö hintaan perusmaksu tai muita piilokuluja. Joskus alhainen sähkön hinta voi kompensoitua korkeilla perusmaksuilla.

6. Sopimuskauden pituus Joissakin tapauksissa pitkäaikainen sähkösopimus voi tarjota alennuksia. Mieti, kuinka sitoutunut olet pysymään yhden palveluntarjoajan asiakkaana.

7. Asiakaspalvelun laatu Tarkista yritysten arvostelut ja kuinka ne kohtelevat asiakkaitaan. Hyvä asiakaspalvelu voi olla arvokas etu ongelmatilanteissa.

8. Sopimuksen irtisanomisaika Selvitä, kuinka pitkä irtisanomisaika sopimuksessasi on. Jos löydät paremman tarjouksen, haluat ehkä vaihtaa palveluntarjoajaa nopeasti.

9. Sopimuksen joustavuus Voitko muuttaa sopimusta kesken sopimuskauden, esimerkiksi siirtyä kiinteästä hinnasta muuttuvaan hintaan?

10. Bonukset ja tarjoukset Joillakin yhtiöillä voi olla erityisiä tarjouksia uusille asiakkaille, kuten alennuksia tai muita etuja.

Etätyö ja nettiyhteyden merkitys

Kun työskentelet kotona, hyvä ja vakaa nettiyhteys on välttämätön. Videopalaverit, suuret tiedostojen siirrot ja muut työtehtävät vaativat nopeaa yhteyttä, joka ei pätki.

Vinkit liittymän kilpailuttamiseen

Moni ei vaihda nettiliittymäänsä vuosikausiin. Kuitenkin uusia ja edullisempia tarjouksia tulee markkinoille säännöllisesti. Kilpailuttamalla liittymäsi voit löytää nopeamman ja edullisemman vaihtoehdon.

Oikean sopimustyypin valinta

On tärkeää miettiä, mikä sopimustyyppi sopii parhaiten omiin tarpeisiisi. Vaihtoehtoja on monia: määräaikaisista sopimuksista toistaiseksi voimassa oleviin ja jopa pörssisähkö sopimukseen.

Uusiutuva energia

Monet sähköyhtiöt tarjoavat mahdollisuuden valita uusiutuvilla energialähteillä tuotettu sähkö. Tämä on paitsi ympäristöystävällinen, myös usein edullinen valinta.

Muut kodin kiinteät kulut

Sähkön ja netin lisäksi kotona on monia muita kiinteitä kuluja. Esimerkiksi vesi, jätehuolto ja vakuutukset kannattaa myös tarkistaa ja kilpailuttaa säännöllisesti.

Älä unohda bonuksia

Monet yritykset tarjoavat bonuksia uusille asiakkaille tai pitkäaikaisille asiakkaille. Nämä kannattaa hyödyntää ja ottaa huomioon vertailtaessa eri vaihtoehtoja.

Sopimuksen ehdot

Lue sopimusehdot huolellisesti ennen allekirjoittamista. Etsi piilokuluja, määräaikaisuuksia ja muita ehtoja, jotka voivat vaikuttaa lopulliseen hintaan ja sopimuksen joustavuuteen.


Yhteenveto

Etätyön yleistyessä on tärkeämpää kuin koskaan varmistaa, että kodin kiinteät kulut ovat kohdallaan. Erityisesti sähkösopimuksen tarkistaminen ja kilpailuttaminen voi tuoda huomattavia säästöjä. On myös hyvä ymmärtää eri sopimustyyppejä, kuten pörssisähkö sopimus, jossa sähkön hinta määräytyy sähköpörssin mukaan. Vertailu ja kilpailutus ovat tärkeitä kaikilla toimialoilla, ei pelkästään sähkön ja netin osalta. Muistakaa siis tarkistaa säännöllisesti, että saatte parhaan mahdollisen vastineen rahoillenne!


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa