Tuotanto

“Richard Pieris Natural Foams Limited” perustettiin Sri Lankassa vuonna 1952.

”Arpico”-luonnonkumin valmistukseen käytetään ”Dunlop”-teknologiaa (vulkanointi). Tällä teknologialla voimme valmistaa luonnonkumia ilman ylimääräisiä kemikaaleja.

”Dunlop”-teknologian työvaiheet ovat seuraavat:

Hevean mehuun sekoitetaan ilmaa, jotta saataisiin vaahtoa. Tämän jälkeen vaahto laitetaan muotteihin ja höyrystetään kunnes se kovettuu.

Vaahto voidaan laittaa erilaisiin muotteihin ja siitä voidaan valmistaa erilaisilla kovuusasteilla olevaa materiaalia. Materiaalin kestävyys ja venyvyys sallivat sen käytön moneen eri tarkoitukseen.

”Dunlop”-teknologiassa käytetään seuraavia aineita:

90-95% hevean mahlaa

2-3% sinkkimonoksidi

1-2% rasvat ja saippua

1-2% rikki

1-2% Natrium

Lopuksi jokainen tuote pestään saippualla ja lopputuloksena on aito vaahdotettu luonnonkumituote.

KASVATUSALUE

“Kegalle Plamtacions” on plantaasi, jossa kasvatetaan heveaa ja joka on “Arpico”-yrityksen omistuksessa. Plantaasilla asiantuntijat huolehtivat jokaisesta puusta, jotta saisimme parasta mahdollista luonnonkumia. “Arpico”:n plantaasi onkin maailman tärkeimpiä hevean kasvatusalueita.

PLANTAASI

“Arpico” omistaa suurimman hevea plantaasin koko Sri Lankassa. Yrityksessä ollaan erittäin tarkkoja laadun suhteen. Plantaasi sijaitsee ekologisesti puhtaalla saaren alueella, mikä takaa luonnonkumin korkean laadun. “Arpico” tarkkailee laatua jokaisella askeleella, yritys nimittäin hoitaa kaiken itse, puiden kasvatuksesta valmiiden tuotteiden kuljetuksiin. Tämä helpottaa laadun seurantaa ja asiakaspalvelua. Plantaaseilla on ollut FSC-sertifikaatti hallussa jo yli 10 vuotta.

TUOTANTOPROSESSI

Luonnonkumi vaahdotetaan ja täytetään muotteihin, jotka ”paistavat” raaka-aineen alhaisessa lämpötilassa.  Luonnolliset sedimentit kerrostuvat muotin alaosassa, tihentyvät ja siirtyvät käsittelyn seuraavaan vaiheeseen.

Vaahdoksi luonnonkumi saadaan sentrifugin ja ilmavirran avulla. Vaihtamalla luonnonkumin ja ilman ainesosien määriä saadaan tarvittava tiheys aikaiseksi.

Tämä prosessi on ekologisesti puhdas, eikä tuota mitään myrkyllisiä aineita.


”ARPICO” TEHDAS

Nykyaikainen ja vientiin keskittynyt tehdas sijaitsee Biyagamassa, joka on noin tunnin matkan päässä pääkaupunki Colombosta.